De San Antonio Spurs hebben in de best-of-seven-serie tegen de Memphis Grizzlies in de finale van de Western Conference van de NBA een 2-0 voorsprong genomen.

De Spurs wonnen dinsdag de tweede wedstrijd in de serie na overtime: 93-89.

In de reguliere speeltijd had San Antonio nog een marge van achttien punten uit handen gegeven; Memphis zegevierde in het laatste kwart met liefst 21-9.

Mike Conley zorgde met achttien seconden te gaan voor de gelijkmaker namens Memphis, Tim Duncan miste in eerste instantie het winnende schot voor de Spurs.

Duncan was daarna op dreef; hij maakte de eerste zes punten voor San Antonio in de verlenging. Hij eindigde met zeventien punten. Met achttien assists, het hoogste aantal uit zijn carrière in de play-offs, had ook Tony Parker een belangrijk aandeel in de overwinning.

Comeback

Memphis dankte de comeback hoofdzakelijk aan Zach Randolph. Hij begon echter dramatisch aan de wedstrijd met één raak schot op tien pogingen. Daarna nam zijn gemiddelde langzaam toe, bovendien pakte hij ook achttien rebounds.

"Ik haat het om zo'n grote voorsprong weg te geven. Gelukkig toonden we veerkracht in de verlenging", zei Duncan na afloop.

Wedstrijd drie in deze serie wordt zaterdag afgewerkt. De finale van de Eastern Conference tussen Miami Heat en Indiana Pacers begint woensdag.