De Spaanse motorcoureur Dani Pedrosa heeft zondag op het kletsnatte circuit van Le Mans de Grote Prijs van Frankrijk gewonnen.

Bekijk de samenvatting van de MotoGP Frankrijk

De 27-jarige Catalaan was op zijn Honda een klasse apart. De Britse coureur Carl Crutchlow (Yamaha) kwam bijna vijf seconden later als verrassende nummer twee over de finish. Het Spaanse toptalent Marc Marquez, ook van Honda, eindigde op zeven tellen als derde. Marquez moest de leiding in het WK afstaan aan Pedrosa.

Wereldkampioen Jorge Lorenzo had op zijn Yamaha grote problemen in de regen. De Spanjaard moest zich tevreden stellen met de zevende plaats.

Redding

De Britse motorcoureur Scott Redding heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan een wedstrijd in de Moto2-klasse gewonnen. Op het circuit van Le Mans bleef hij de Fin Mika Kallio en de Belg Xavier Simeon voor.

Voor het eerst sinds de invoering van de Moto2 stonden er geen Spanjaarden op het podium.

Iwema

De Spanjaard Maverick Vinales heeft in de Moto3 klasse zijn tweede overwinning op rij behaald. Op zijn KTM eindigde hij op het circuit van Le Mans voor zijn landgenoten Alex Rins en Luis Salom.

De Nederlander Jasper Iwema kwam als 21e over de finish met een achterstand van bijna 1,5 minuut op Vinales. De Spaanse winnaar verstevigde met zijn winst zijn leidende positie in de tussenstand van het WK.