VVV-Venlo is gedegradeerd uit de eredivisie en speelt volgend seizoen in de Jupiler League. De Limburgers konden het in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie niet bolwerken tegen Go Ahead Eagles.

De ploeg van trainer Hans de Koning won in het eigen KRAS Stadion met 3-1 dankzij goals van Michiel Kramer, Ludcinio Marengo en Robert Mühren. Mark Veldmate redde de eer voor de Limburgers.

Afgelopen donderdag werd de heenwedstrijd in De Geusselt door het 'andere Oranje' ook al gewonnen (0-1), dankzij een goal van Brandley Kuwas.

In de strijd om promotie stuiten de Volendammers nu op de winnaar van het tweeluik tussen VVV-Venlo en Go Ahead Eagles. De winnaar van die dubbele ontmoeting komt volgend seizoen in de eredivisie uit.

Sparta

Sparta heeft ook de derde en laatste ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie bereikt. De Rotterdammers elimineerden Helmond Sport. 

Sparta kon zich voor eigen publiek een 1-1 gelijkspel permitteren, nadat de uitwedstrijd donderdag met 4-2 was gewonnen. Spartaan Tony Varela en Emrullah Güvenc waren de doelpuntenmakers.

In de laatste ronde op weg naar het hoogste niveau treft Sparta Roda JC.

Sparta is inmiddels drie seizoenen actief in de Jupiler League. De ploeg van interim-coach Henk ten Cate eindigde in de competitie als derde.