De Giro d'Italia rijdt zaterdag niet naar Sestrière vanwege slecht weer in de Alpen. Dat meldt de organisatie zaterdag.

De legendarische beklimming was een van de twee bergen in de veertiende rit. De slotklim naar Bardonecchia blijft wel behouden. In plaats van de klim naar Sestrière zal het peloton nu rijden via een passage langs de Val di Susa.

Eerder werd al bekend dat de etappe van zondag in gevaar is door winters weer. De vijftiende etappe zou finishen op de Col du Galibier, maar er is de afgelopen week veel sneeuw gevallen op de Franse berg.

Ook de Col du Mont-Cenis wordt mogelijk geschrapt, meldden Franse media vrijdag. Er heerst lawinegevaar op beide bergen. De Col du Télégraphe zou nog wel gewoon kunnen worden beklommen.

Karsten Kroon

Karsten Kroon zal dat allemaal niet meer meemaken. De Drent is zaterdag niet meer opgestapt en is daardoor de eerste Nederlandse uitvaller in deze Giro. De renner van Saxo-Tinkoff Bank, die 156e stond in het algemeen klassement, wordt al een week gehinderd door bronchitis.

Zijn ploeggenoot Daniele Bennati stond ook niet meer aan het vertrek in Cervere, net als Blanco-renner Jack Bobridge en Gert Steegmans.

Bobridge heeft al enkele dagen last van ademhalingsproblemen en kampt ook met de gevolgen van een valpartij. Steegmans, de meesterknecht van Mark Cavendish, rapporteert maagproblemen.

Lees alles over de Giro d'Italia op NUsport

Bekijk het nieuwe profiel van de veertiende etappe