Jordy Clasie zal zijn contract bij Feyenoord op korte termijn verlengen tot medio 2016. De huidige verbintenis van de 21-jarige middenvelder loopt halverwege 2015 af.

"Het betekent heel veel voor mij om langer bij Feyenoord te kunnen en mogen blijven", zegt Clasie op de website van Feyenoord.

"Ik speel inmiddels veertien jaar voor deze club, waarvan twee jaar in het eerste elftal. Die jaren zijn fantastisch geweest. Ik heb het heel erg naar mijn zin in dit team en sportief gezien presteren we goed", vervolgt de middenvelder. 

"Dat ik nu langer bij Feyenoord blijf is vooral een keuze op gevoel, ik wil volgend seizoen met de club om de prijzen spelen."

Fiorentina

Eind maart werd bekend dat Fiorentina een bod van meer dan vijf miljoen euro had uitgebracht op Clasie, die eerder dit seizoen nog geen akkoord bereikte met Feyenoord.

"Maar we hebben altijd gezegd dat we na het seizoen verder zouden praten", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. "We zijn heel blij dat we nu alsnog overeenstemming hebben bereikt met Jordy."

Clasie doorliep de hele jeugdopleiding bij Feyenoord. Na een periode op huurbasis bij Excelsior keerde hij in het seizoen 2011/2012 terug in De Kuip.

Afgelopen jaar debuteerde Clasie in de wedstrijd tegen Turkije in het Nederlands elftal. Inmiddels verzamelde hij vijf caps.