Andy Murray vreest dat hij dit jaar ontbreekt op Roland Garros. De Brit gaf woensdag geblesseerd op tegen de Spanjaard Marcel Granollers bij het Masters-toernooi van Rome.

Murray had in de tweede ronde partij te veel last van zijn heup en vooral rug om verder te spelen. Hij verloor de eerste set (3-6), maar won de tweede na een tiebreak. Daarna hield hij het voor gezien.

''Ik betwijfel eerlijk gezegd of ik binnenkort aan Roland Garros kan meedoen", zei Murray na afloop. "Eerlijk gezegd zou het een verrassing zijn als ik in Parijs aan de start verschijn. Ik ga eerst om de tafel zitten met de dokters om te kijken wat nu de beste behandeling is.''

Murray heeft al enige tijd last van de blessure. ''Op deze manier is spelen niet leuk. Misschien had ik vandaag de partij nog kunnen afmaken, maar ik wist zeker dat ik dan morgen niet in actie zou kunnen komen. Daarom leek het me beter maar meteen rust te nemen. Dat helpt altijd.''

Roland Garros gaat dit jaar op 26 mei van start. Vorig jaar kwam Murray tot de kwartfinale in Parijs, waarin hij verloor van David Ferrer.