BARCELONA - FC Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de Zweedse international Henrik Larsson. Volgens de website van El Mundo Deportivo tekent de 32-jarige aanvaller na het EK in Portugal een tweejarig contract bij de Catalaanse club. Larsson komt transfervrij over van Celtic en kon kiezen uit aanbiedingen van meer dan twintig clubs.

De oud-Feyenoorder geeft echter de voorkeur aan Barcelona, de club waar hij altijd al voor wilde spelen. Bovendien is zijn zesjarige zoontje Jordan fan van Barça en dat is niet onbelangrijk. Het was namelijk Jordan die Larsson overhaalde om zich weer beschikbaar te stellen voor de Zweedse nationale ploeg. Niet zonder succes overigens, want Larsson was bij Euro 2004 al goed voor drie doelpunten. Komende zaterdag speelt hij in Faro met Zweden in de kwartfinales van Euro 2004 tegen het Nederlands Elftal.

Larsson is na de Fransman Ludovic Giuly (AS Monaco) en de Braziliaan Belletti (Villarreal CF) de derde nieuweling in de selectie van Frank Rijkaard voor komend seizoen. Barcelona wil verder nog een middenvelder en een aanvaller aantrekken.

Volgens El Mundo Deportivo aast Barcelona nog altijd op Michael Ballack (Bayern München), Julio Baptista (Sevilla FC), Luis Fabiano (São Paulo FC), Zlatan Ibrahimovic (Ajax) en David Trézéguet (Juventus). De komst van deze spelers is echter allerminst zeker. Ballack is mogelijk te duur, Sevilla wil niet meewerken aan een transfer van Baptista en Trézéguet staat op het punt om zijn contract bij Juve te verlengen. Bovendien is de technische staf niet overtuigd van Luis Fabiano en ziet Rijkaard in Ibrahimovic een kloon van Patrick Kluivert, terwijl de oefenmeester juist op zoek is naar een andere soort spits.