Werder Bremen moet op zoek naar een nieuwe trainer. Thomas Schaaf neemt na veertien jaar afscheid van de Duitse club.

Dat maakte Werder woensdagochtend bekend. Het besluit is gevallen na een evaluatie tussen het bestuur en de trainer.

Het directe vertrek van Schaaf is opvallend aangezien Werder zaterdag nog de laatste competitiewedstrijd speelt tegen 1. FC Nürnberg. De coach heeft echter zelf aangegeven dat duel liever over te slaan.

"We hebben de afgelopen dagen onze sportieve ontwikkeling geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we een nieuwe start willen maken", aldus algemeen directeur Thomas Eichin.

"We danken Thomas voor alles dat hij in meer dan veertig jaar trouwe dienst als speler en trainer voor de club heeft gedaan. Met hem kon de club ongelofelijke successen vieren. Hij heeft Werder op de kaart gezet."

Elia

Het is al zeker dat Werder op de veertiende plaats eindigt in de Bundesliga. De club wist zich pas afgelopen weekend te verzekeren van handhaving. Eichin: "Daarna zijn we tot de gezamenlijke overtuiging gekomen dat voor de frisse start beter is wanneer beide partijen uit elkaar gaan."

Schaaf, die als speler al zeventien jaar voor de club uitkwam, loodste Werder in 2004 naar de dubbel en pakte ook in 1999 en 2009 de beker. In dat laatste jaar werd ook de finale van de UEFA Cup behaald. "Ik heb hier een uitzonderlijke tijd gehad, verbonden met veel grote successen. Ik wil iedereen die me daarbij heeft geholpen bedanken en wens Werder een prachtige toekomst."

Eén van de laatste daden van Schaaf was het uit de selectie verwijderen van Eljero Elia en Marko Arnautovic. Het duo was om 3 uur 's nachts op de snelweg aangehouden voor een snelheidsovertreding.

Lees alles over de Bundesliga op NUsport