Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari denkt dat de Formule 1-teams gedurende dit seizoen minder progressie boeken dan normaal omdat de focus al snel is gericht op 2014.

Komend jaar worden de V6-turbomotoren in gebruik genomen. Dat gaat gepaard met een aantal nieuwe regels; tijdens de races beschikken coureurs bijvoorbeeld over minder brandstof.

"Het afgelopen weekeinde in Spanje was heel belangrijk voor ons. We wilden weten hoe iedereen ervoor stond", vertelt Domenicali aan Sky Sports. "Want vanaf nu tot eind juli zet iedereen misschien twee grote stappen op het gebied van ontwikkeling, maar ook niet meer."

"Vanaf augustus zijn teams gedwongen om te werken aan hun nieuwe wagen. De teams die nog twee of drie tiende per ronde verliezen kunnen zomaar twee of drie secondes verliezen. Dat wordt echt een cruciaal gedeelte van het seizoen."

Volgens Domenicali, wiens coureur Fernando Alonso de race in Spanje won, is de hiërarchie niet echt veranderd na de eerste Grand Prix in Europa.

"Dat is ook heel lastig, nu de regels al zoveel jaren hetzelfde zijn. Voor iedereen is het een grote uitdaging om progressie te boeken."