Marc Overmars is het met Ajax eens geworden over een nieuw contract als directeur voetbalzaken. De ex-international tekent voor vier jaar bij in Amsterdam.

"Dat is door mijn statutair directeurschap een vastgestelde periode", aldus Overmars tegen de Telegraaf. In een eerder stadium gaf de oud-aanvaller aan dat hij het liefst zijn contract met één jaar verlengt.

"In feite doe ik dat ook, want we gaan na elk seizoen bij elkaar zitten en kijken als teamspelers of de samenwerking nog naar volle tevredenheid verloopt. Zo niet, dan heb ik een opzegtermijn."

Overmars kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar als directeur voetbalzaken in Amsterdam.

"Op de transfermarkt is het redelijk gegaan, hoewel we Luciano Narsingh ook graag hadden binnengehaald. Dat we ondanks het vertrek van Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Gregory van der Wiel, Theo Janssen en André Ooijer toch weer kampioen zijn geworden geeft voldoening."

De Boer

Op korte termijn zal Overmars om tafel gaan met trainer Frank de Boer. "Welke aanbieding we doen? Ik draai het graag om. 'Frank, zeg maar wat je zelf wilt'. Dan moeten we elkaar kunnen vinden. Ik heb ook gelezen dat hij drie jaar wil bijtekenen. Prima."

De Boer loodste Ajax afgelopen seizoen naar de derde landstitel op rij.