OSLO - Bondscoach Dick Advocaat heeft zijn elftal waarmee hij de EK-kwalificatiereeks op 7 september opent tegen Wit-Rusland in zijn hoofd zitten. De Hagenaar laat zijn ploeg woensdag in de oefeninterland tegen Noorwegen in een opstelling spelen met drie aanvallers: Van der Meyde, Van Nistelrooy en Zenden.
Dick Advocaat

Kluivert speelt vanaf het middenveld achter diepe spits Van Nistelrooy. Van hen verwacht Advocaat veel. Hij is verder benieuwd hoe de 4-3-3-speelwijze uitpakt. Ajacied Van der Meyde is in elk geval nog zoekende naar zijn vorm. Hij werd zondag tegen FC Utrecht gewisseld omdat hij een zwakke wedstrijd speelde.

Geen Davids

Voor Davids is geen plaats in de basiself. Naast Kluivert spelen Van Bommel en Cocu als de controleurs. Als linksback zal Bouma zijn debuut maken onder Advocaat. Meer keuzes heeft de coach eigenlijk niet. Cocu ziet hij niet als een linksback. Numan bedankte, terwijl Van Bronckhorst nog maanden nodig heeft te herstellen van een knieoperatie. Zenden is wel een mogelijke kandidaat.

Verdedigend koppel

Frank de Boer en Reiziger spelen centraal achterin. Dat lijkt ook het koppel te worden tegen Wit-Rusland. Reiziger speelde op die plaats een goede wedstrijd tegen Engeland. Stam heeft als nadeel dat de Italiaanse competitie nog niet is begonnen wanneer Nederland de kwalificatie start.

Serieuze test

De wedstrijd tegen Noorwegen is meer dan een oefenwedstrijd. Het is een serieuze test. Wit-Rusland moet zeker niet worden onderschat, waarschuwde Advocaat alvast, want de ploeg won een toernooi met Joegoslavië, Rusland en Oekraïne als tegenstanders.

Opstelling Nederland: Van der Sar; Ricksen, Frank de Boer, Reiziger en Bouma; Van Bommel, Kluivert en Cocu; Van der Meyde, Van Nistelrooy en Zenden.