ALBUFEIRA - Bondscoach Dick Advocaat kan zich nog steedsvoorstellen waarom hij zaterdag tijdens de verloren EK-wedstrijdtegen Tsjechië (2-3) uitblinker Robben voor Bosvelt inruilde. Hijerkent dat de wissel helemaal verkeerd is uitgepakt en beseft ookdat de meeste spelers het niet met de ingreep eens waren. Debondscoach peinst er echter niet over het toernooi vroegtijdig teverlaten.

Bekijk video: Breedband

"Ik ben geen wegloper", verklaarde Advocaat zondagmiddagterwijl zijn spelers op het veld een lichte looptraining afwerkten.Even voor de in alle haast ingelaste persconferentie werd debondscoach hard uitgefloten door de honderden aanwezige Nederlandsesupporters. De spelers kregen bij aankomst een hartverwarmendapplaus.

Spijt

"Achteraf is de wissel niet goed uitgepakt", erkende Advocaat."Ik heb daar nu wel spijt van. Maar ik kan me heel goedvoorstellen waarom ik Bosvelt voor Robben heb gebracht. We haddeneen mannetje minder op het middenveld. Ik had niet het gevoel datwe de wedstrijd controleerden. Bovendien had Robben al drie maandennauwelijks gevoetbald. Daarom heb ik hem er uitgehaald. Daarnahebben we ook nog kansen gehad. We scoorden echter niet en zijwel."

Net als de verzamelde pers en de supporters in het stadion vanAveiro plaatsten ook enkele spelers van het Nederlands elftal grotetwijfels bij de ingreep van Advocaat. Hoe kan je nu de beste spelervan het team naar de kant halen? Robben had al twee doelpuntenvoorbereid en was nog steeds een plaag voor de Tsjechischedefensie.

Verdedigend

Maar waarom denkt Advocaat dan altijd zo verdedigend? "Of ikeen verdedigende coach ben? Ja, misschien wel. Ik weet het niet. Nadit toernooi mag je me beoordelen. Ik kan mezelf dan ookbeoordelen. Daarvoor zal ik me niet over mijn toekomst beraden",aldus de bondscoach, die tot en met het WK van 2006 bij de KNVBonder contract staat.