INDIANAPOLIS - Michael Schumacher moet van staal gemaaktzijn. Negen ronden reed hij op de Motor Speedway van Indianapolislangs het wrak waarin zijn broer Ralf opgesloten zat na eenhuiveringwekkende knal tegen de betonnen muur. Via de boordradiohoorde hij dat Ralf weinig mankeerde, 100 procent vertrouwen deedhij het niet.

Michael (35) werd tijdens de race om de Grote Prijs van deVerenigde Staten constant op de hoogte gehouden over het welzijnvan zijn jongere broer. "In gedachten was ik bij Ralf. Ik reed opde automatische piloot." Het belette de kopman van Ferrari nietzijn achtste zege in negen races in dit seizoen te behalen. Met 2,9seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Barrichello triomfeerde hijvoor de derde keer in Indianapolis. Het was zijn 78e zege in 204races.

Dubbelslag

De zesde dubbelslag van Ferrari dit jaar werd ingeluid doorBarrichello. De Braziliaan veroverde voor de tiende keer in zijnloopbaan de polepositie. Lang lag hij niet aan kop. Hij werd in detweede ronde al gepasseerd door Schumacher. Daarvoor was de safetycar al voor de eerste keer uitgerukt. In de eerste bocht na destart caramboleerden vier wagens op elkaar.

Kort daarna verloor de Spanjaard Alonso een achterwiel van zijnRenault en ramde frontaal de betonnen muur. Hij stapte ongedeerduit zijn bolide. In de tiende ronde verloor Ralf Schumacher inbocht 13 de macht over het stuur van zijn Williams. Met 320kilometer per uur spinde hij om zijn as en knalde met zijnachterkant tegen het beton.

Bewaarengel

De jongste Schumacher (28) had een bewaarengel in zijn wagen.Het wrak kwam midden op de baan tot stilstand. Verbinding over deautoradio was niet meer mogelijk. Minutenlang zat Schumachergevangen in zijn cockpit. Circuitartsen hadden acht minuten nodigom hem er uit te helpen. Met een lichte hoofdknik maakte hij dehelpers duidelijk dat hij bij bewustzijn was en in staat was zichte bewegen.

Negen ronden reed zijn broer Michael achter de safety car langshet wrak. "Toen hij zo lang in de wagen bleef zitten, begon ik mezorgen te maken", gaf de kopman van Ferrari toe. "Via de radiohoorde ik dat hij weinig mankeerde, maar geloven deed ik het niet.Ik dacht dat ze me gerust wilden stellen. Pas toen de berichtenover zijn toestand positief bleven, viel er een last van me af."

Lichte kneuzingen

Na twaalf minuten werd Ralf op een brancard naar het MedicalCenter op de Speedway vervoerd. Daar bleek dat hij er als eenwonder met lichte kneuzingen in zijn rug van af kwam. Voor naderonderzoek werd hij per helikopter naar een ziekenhuis inIndianapolis overgebracht.

Na de hervatting van de race slaagde Michael Schumacher er in dehuiver van zich af te schudden. Hij concentreerde zich op de racewaarin hij alleen bedreigd werd door zijn ploeggenoot Barrichello,de winnaar van 2002 in Indianapolis. De twee Ferrari's vochten voor.000 toeschouwers een hartstochtelijk duel uit waarbijSchumacher de deur voor Barrichello gesloten hield. Ver achterbeide Ferrari's behaalde de Japanner Takuma Sato in een BAR-Hondazijn eerste podiumplaats (derde).