HARELBEKE - Dario Pieri heeft zaterdag in Harelbeke de E3-Prijs gewonnen. De Italiaanse wielrenner versloeg in de sprint zijn medevluchter, de Belg Jo Planckaert. Het tweetal was ontsnapt uit een groep met daarin de favorieten Van Petegem en Museeuw.

Voor Pieri, een zesdejaars beroepsrenner uit Toscane, was het de vierde overwinning in zijn loopbaan. De 26-jarige Italiaan stapte afgelopen winter over van Saeco naar Alessio en geldt als een specialist van de kasseistroken. Vorig jaar was hij elfde in de door Servais Knaven gewonnen editie van Parijs-Roubaix.

Pieri viel aan op de steentjes van de Varentstraat, op zo'n 20 kilometer van de streep in Harelbeke. Dat gebeurde nadat tien renners, onder wie de Belgen Museeuw en Van Petegem, drie vroege vluchters hadden ingerekend: de Belg Bracke, de Sloveen Hauptman en de Litouwer Kasputis. Nederlanders ontbraken in de voorste gelederen.

De aanval van Pieri werd tevergeefs gepareerd door Van Petegem en Museeuw. Jo Planckaert slaagde er op de rechte wegen naar Harelbeke wel in het gat te dichten. Die inspanning moest hij in de sprint bekopen. Pieri haalde het van kop af. Achter het tweetal sprintte Museeuw naar de derde plaats, voor de Italiaan Bettini en Van Petegem.