RIJSWIJK - Fortuna Sittard is in de groepsfase van de Amstel Cup al gesneuveld. De Limburgse eerstedivisieclub verloor dinsdagavond het bekerduel bij hoofdklasser Gemert met 3-2.
Fortuna Sittard

In dezelfde poule 11 speelden Schijndel en VVV gelijk, waardoor die twee ploegen zich plaatsten voor de k.o.-fase van de Amstel Cup.

Vitesse 2

Het tweede elftal van
Vitesse

FC Twente gelijk tegen Babberich


FC Twente

Fries onderonsje

Cambuur verloor in groep 19 bij streekgenoot SC Joure met 6-4. De ruststand was 2-2. Beide ploegen kwalificeerden zich met die uitslag voor de volgende ronde.

Verbazingwekkende winst MVV

MVV ontsnapte dinsdagavond miraculeus aan uitschakeling. Tegen Meerssen keek de eerstedivisieploeg tegen een achterstand van 3-1 aan. De Maastrichtenaren moesten winnen om door te gaan. Heymans zorgde voor de ommekeer. Hij scoorde drie keer, de laatste maal via een strafschop in de slotminuut: 4-3.

Ajax 2 wint eenvoudig

Ajax 2 plaatste zich voor de volgende ronde door met 6-0 te winnen van Hollandia. De Amsterdammers reikten vorig seizoen tot de halve finale van de Amstel Cup.

In poule 2 kwamen Volendam en Huizen een gelijkspel overeen (1-1), waardoor beide ploegen doorgaan. Stormvogels/Telstar, al verzekerd van een plek in de volgende ronde, was in poule 3 met 6-1 te sterk voor de amateurs van Noordwijk. In diezelfde groep hadden de amateurs van Argon voldoende aan een gelijkspel met Rijnsburgse Boys (2-2) om hun Amstel Cup-avontuur te vervolgen. Ook Go Ahead Eagles bereikte de volgende fase van de Amstel Cup.