LONDEN - David Nalbandian heeft zich geblesseerd afgemeldvoor het tennistoernooi van Wimbledon . De Argentijn, als vierdegeplaatst, liep vrijdag bij een invitatiewedstrijd tegen de ChileenNicolas Massu een buikspierblessure op.

Nalbandian is vervangen door de Italiaan Stefano Pescosolido, die zich in eerste instantie niet wist te plaatsen via het kwalificatietoernooi.

Nalbandian haalde in 2002 verrassend de finale van hetgrandslamtoernooi in Londen. Daarin verloor hij destijds van deAustraliër Lleyton Hewitt. Vorig jaar haalde hij bij de US Open dehalve eindstrijd. Wimbledon begint maandag.

Door de afzegging van Nalbandian schoof Luis Horna uit Perudoor. Hij had plaatsingsnummer 33 en neemt de plek van Nalbandianin het speelschema over. Horna speelt nu tegen Mario Ancic, inRosmalen zaterdag in de kwartfinales te sterk voor Martin Verkerk.

Door die verschuiving krijgt Dennis van Scheppingen in de eersteronde ook een andere tegenstander. De Nederlander zou aanvankelijktegen Horna aantreden, maar krijgt nu de als 'lucky loser'toegelaten Pescosolido tegenover zich.