SEOUL - Jo Bonfrere is vrijdag in Seoul benoemd tot bondscoach van Zuid-Korea. De 58-jarige Limburger bereikte een voorlopig akkoord over een tweejarig contract. Over vijf dagen zal hij in Seoul zijn handtekening onder de verbintenis zetten. Hij moet de Zuid-Koreaanse ploeg naar de eindronde van het WK 2006 in Duitsland leiden.

Bonfrere is na Guus Hiddink de tweede Nederlandse bondscoach van Zuid-Korea. Hiddink werd een nationale held nadat hij met de Zuid-Koreaanse ploeg op het eigen WK in 2002 doordrong tot de halve finales. De PSV-er werd opgevolgd door Coelho die de hoge verwachtingen niet kon waarmaken.

Bonfrere

Bonfrere was niet de eerste keus voor de Zuid-Koreaanse voetbalbond. De bond wilde Bruno Metsu, de voormalige bondscoach van Senegal. Beide partijen kwamen evenwel niet tot een financieel akkoord, waarna de Limburger in beeld kwam.

Bonfrere was eerder bondscoach van Nigeria waarmee hij in Atlanta 1996 olympisch kampioen werd. Ook werkte hij lange tijd in het Midden-Oosten als bondscoach van Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten en als clubocach in de Emiraten en Egypte. Zijn eerste uitdaging wordt het Aziatisch kampioenschap in juli in China.