Stanley Menzo is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Lierse SK. De oud-doelman tekende dinsdag een contract voor twee seizoenen bij de Belgische club.

Menzo (49) komt over van Vitesse, waar hij sinds 2010 assistent-trainer was en een contract had tot medio 2014. Hij kwam eind jaren negentig drie seizoenen uit voor Lierse SK. In 1997 werd hij kampioen van België.

"Ik keer terug bij de club waar ik successen heb behaald, zoals de landstitel en de beker", lichtte de zesvoudige international zijn keuze toe. "Lierse moet weer passie uitstralen. Ik ben een winnaar. Het resultaat komt op de eerste plaats, mooi voetbal op de tweede."

Momenteel fungeert Menzo nog als assistent-trainer van Vitesse. Als hoofdcoach was hij eerder werkzaam bij AGOVV, AFC, FC Volendam en SC Cambuur.

Vorig seizoen eindigde Lierse SK als veertiende in de reguliere competitie van België.

Niet stabiel

Het afgelopen seizoen kende Lierse geen stabiliteit in de trainersstaf. Chris Janssens begon het seizoen als hoofdtrainer, maar hij moest in november het veld ruimen.

De Egyptenaar Hany Ramzy nam vervolgens de honneurs waar. Hij deed in maart een stap opzij. Lierse staat nu onder leiding van de interim-coaches Eric Van Meir en Daniel Simmes.