Miami Heat nadert de finale in de Eastern Conference. Dankzij een overtuigende 88-65 zege op de Chicago Bulls leidt de NBA-kampioen met 3-1 in de best-of-seven-serie.

Halverwege had Miami al een marge van elf punten opgebouwd in Chicago en de uitslag van het derde kwart (17-9) zei veel over de defensieve kracht van de Heat.

Met 27 punten was LeBron James het meest productief aan de zijde van Miami. Chris Bosh noteerde veertien punten. "Ik houd er niet van om te zeggen dat het makkelijk ging, we moesten er hard voor werken", zei Bosh.

Bij Chicago, dat het moest doen zonder de geblesseerde spelers Luol Deng, Kirk Hinrich en Derrick Rose (die al lang uit de roulatie is), maakte Carlos Boozer de meeste punten: veertien.

De Bulls maakten nog niet eerder zo weinig punten in een play-offwedstrijd. Het oude laagterecord stond op 69. Woensdag is in Miami het vijfde duel in deze serie.

Verlies Thunder

Oklahoma City Thunder, de verliezend finalist in 2012, balanceert op de rand van uitschakeling in de halve finale van de Western Conference.

Thunder staat met 3-1 achter tegen de Memphis Grizzlies na een 103-97 nederlaag dinsdag. Na de reguliere speeltijd hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht: 94-94.

Marc Gasol was met 23 punten het meest productief bij Memphis, namens Thunder kwam Kevin Durant tot 27 punten. Durant miste in de overtime echter al zijn vijf schoten.

De Grizzlies herstelden zich knap van een matig eerste kwart en maakten een achterstand van meer dan tien punten goed.

Ook het vijfde duel in deze serie wordt woensdag gespeeld.