Pirelli wil minder pitstops in een Formule 1-race. De Italiaanse bandenleverancier van de koningsklasse beoogt vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië op 30 juni het aantal bandenwissels per race terug te brengen naar twee, maximaal drie.

''We zoeken naar oplossingen om dat doel te halen voor de race op Silverstone'', aldus directeur motorsport Paul Hembery van Pirelli.

Hembery erkent dat er zondag te veel pitstops waren tijdens de door Fernando Alonso gewonnen Grand Prix van Spanje. De meeste autocoureurs moesten op het circuit in Barcelona vier keer de pitstraat in; in totaal waren er 79 pitstops. ''Het is duidelijk dat vier pitstops te veel zijn.''

Pirelli hoort al het hele seizoen klachten over het sleetse rubber van zijn banden. Een van de grootste criticasters is wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull.

Hoewel de Duitser ook dit seizoen het WK-klassement aanvoert, herhaalde hij na de race van zondag, waarin hij vierde werd, zijn problemen met de banden. Hij had geen enkele ronde vol gas kunnen geven.

De vooraanstaande teambazen Christian Horner (Red Bull) en Martin Whitmarsh (McLaren) hekelden ook al het rubber van de Italiaanse bandenleverancier. ''Het is een kwelling voor een coureur als hij niet voluit kan racen, maar constant zijn banden moet sparen'', zei Whitmarsh.