ISTANBUL - Bernie Ecclestone ziet in de toekomst mogelijkheden voor een Grote Prijs van Turkije in de Formule 1. De Brit zei donderdag tegen Turkse autosportofficials dat als zij een mooi racecircuit aanleggen hij zal proberen er een formule-1-wedstrijd naar toe te brengen.

"Turkije heeft veel potentieel", zei Ecclestone na een onderhoud met Mumtaz Tahincioglu, de voorzitter van de nationale autosportfederatie. "Ik zie geen reden waarom er in Istanbul geen Grand Prix kan komen. Er zijn veel voordelen en nadelen kan ik niet ontdekken. Maar dan moet er natuurlijk wel een geschikt circuit komen. Als dat er is kunnen een datum prikken."

Ecclestone is een voorstander van een Grand Prix in het Midden Oosten. Turkije, op de grens van Europa en Azië met 65 miljoen inwoners, heeft daarbij de concurrentie van Dubai en Egypte. Probleem is momenteel de economische crisis. Istanbul was kandidaat voor de Olympische Spelen van 2008 maar legde het af tegen Peking. De Turken willen blijven proberen grote sportevenementen in huis te halen, onder meer om de toeristenindustrie een injectie te geven.