Robin Frijns heeft zijn overwinning van zaterdag in de GP2-race in het Spaanse Barcelona een goed vervolg gegeven. De Nederlandse coureur reed zondag in de sprintrace naar de tweede plek.

De Limburger startte vanaf de achtste positie, maar stootte in de eerste ronde al door naar de tweede plek en zou die plek niet meer uit handen geven. 

Frijns zette in de slotfase nog wel de aanval in op koploper Stefano Coletti. De Monegask kon de snelle tijden van de coureur van Hilmer Motorsport echter goed parreren en won de race in Barcelona. Felipe Nasr completeerde het podium.

Frijns landgenoot Daniël de Jong kwam als achttiende over de streep. Zaterdag maakte Frijns al indruk door naar zijn eerste overwinning in de GP2 te rijden.

In het kampioenschap staat de Nederlander nu vierde, na voor aanvang van het weekend in Spanje nog geen enkel punt te hebben gescoord. Coletti leidt het klassement.

''Dit had ik echt niet verwacht'', zei Frijns na zijn sterke optreden in Catalonië. ''In Bahrein had ik grote problemen, moest ik nog van alles leren over de banden. Hier kon ik er al goed mee omgaan.''

Frijns was vorig seizoen kampioen in de Formule Renault 3,5 World Series. Het leverde de Limburger een testcontract op bij het Formule 1-team van Sauber. Bij de Zwitserse renstal komt hij echter weinig aan rijden toe, waardoor de 21-jarige coureur besloot om het in de GP2 te proberen.