Memphis Grizzlies en Indiana Pacers hebben zaterdagavond goede zaken in de NBA play-offs. Beide ploegen wonnen voor eigen publiek de derde wedstrijd in de best-of-seven series en namen een 2-1 voorsprong.

De Grizzlies versloegen Oklahoma City Thunder (87-81) en de Pacers waren te sterk voor New York Knicks (82-71).

Memphis was thuis nog ongeslagen in de play-offs en hield die reeks in stand tegen de Thunder. Marc Gasol was de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde zestien punten in de tweede helft waaronder twee vrije worpen een minuut voor tijd.

Kevin Durant deed wat hij kon met 25 punten, elf rebounds en vijf assists, maar kreeg niet genoeg hulp van zijn ploeggenoten.

"Het is frustrerend, maar we mogen ons hoofd niet laten hangen," reageerde een teleurgestelde Durant. "We moeten blijven spelen en blijven verbeteren. Ik geloof in mijn teamgenoten."

De vierde wedstrijd wordt maandag wederom in Memphis gespeeld, waar de Grizzlies achttien van hun negentien laatste wedstrijden wonnen.

Pacers-Knicks

In de andere wedstrijd op zaterdag boekte Indiana een vrij gemakkelijke zege op New York. Architect van de overwinning was Roy Hibbert met 24 punten en twaalf rebounds. 

"Dit is hoe de Pacers basketbal willen spelen", jubelde Paul George. Collega Carmelo Anthony treurde. "Zij wonnen vandaag op de kleine dingen. We kunnen niet iedereen met 71 punten verslaan." Veelzeggend was dat Anthony, die 21 punten noteerde, de enige Knicks-speler was in de dubbele cijfers. 

De vierde wedstrijd wordt dinsdag eveneens in Indianapolis gespeeld.