Paul Scholes zet voor de tweede keer een punt achter zijn carrière.

De middenvelder van Manchester United stopte medio 2011 al met voetballen, maar kwam begin 2012 terug op dat besluit.

Scholes speelde daarna nog anderhalf seizoen voor de 'Mancunians' en veroverde met de ploeg dit seizoen de landstitel. Na dit seizoen stopt de Engelsman definitief, meldt United op de clubsite.

"Nu is het voorgoed. Voetballen is het enige dat ik heb willen doen en het is een eer geweest zo'n lange carrière te hebben gehad onder de beste trainer ooit", zegt Scholes over de eveneens vertrekkende Sir Alex Ferguson.

De Schot sprak op zijn beurt eveneens zijn waardering uit voor de speler. "Paul is werkelijk waar een ongelofelijke speler. Hij zal zondag spelen tegen Swansea en daar de onwaarschijnlijke, maar volledig verdiende elfde Premier League-medaille krijgen", aldus de manager.

''Een ongelooflijke speler, die zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor deze club. Het was een voorrecht om zo lang met hem te werken.''

Scholes kwam vooralsnog in 716 wedstrijden in actie voor United. Alleen Ryan Giggs en Bobby Charlton speelden nog vaker voor de club. Hij won met de 'Mancunians' twee keer de Champions League en elf landstitels.