Go Ahead Eagles heeft de tweede ronde van de play-offs om promotie en degradatie bereikt.

De ploeg uit Deventer rekende in de return in de slotfase af met FC Dordrecht. Het werd 3-0 op de Adelaarshorst.

Quincy Promes brak een kwartier voor tijd de ban, waarna de thuisploeg via Cas Peters en opnieuw Promes afstand nam.

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde woensdag nog in 3-3. Dordrecht slaagde er thuis niet in zich langs tien man van Go Ahead te knokken. Daardoor mogen de Eagles zich opmaken voor een confrontatie met VVV-Venlo, de nummer zeventien van de Eredivisie. Die wedstrijden worden op 16 en 19 mei gespeeld.

Zowel Go Ahead als Dordrecht kreeg mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dat aanvankelijk niet.

Lars Veldwijk was na rust al dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging voorlangs. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Na een overtreding van Josimar Lima op Promes, mocht die laatste aanleggen voor een strafschop die hij feilloos benutte.

Peters zette vervolgens de 2-0 op het bord en met een volley in de bovenhoek zorgde Promes ook voor het slotakkoord.

De Graafschap

Ook De Graafschap bereikte de tweede ronde van de play-offs. De 'Superboeren' uit Doetinchem wonnen ook de tweede wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Pieter Huistra zegevierde in Limburg met 1-3, na het eerste duel woensdag op eigen veld al met 2-1 te hebben gewonnen.

Alle treffers in Sittard vielen na de rust. Timothy van der Meulen, Piotr Parzyszek en Anco Jansen (een fraaie lob uit een moeilijke hoek) brachten de doelpunten van de bezoekers op hun naam. Abdelaziz Khalouta scoorde voor Fortuna Sittard.

In de tweede ronde stuis De Graafschap op Roda JC, de nummer zestien van de eredivisie. De ploeg uit de Jupiler League speelt donderdag eerst thuis. Ook MVV (thuis tegen FC Volendam) en Helmond Sport (thuis tegen Sparta) beginnen donderdag aan hun play-offs. De returns in de tweede ronde zijn zondag.