MIAMI - Lleyton Hewitt heeft de laatste vier bereikt in het Masters tennistoernooi van Miami. De nummer een van de wereld versloeg de als zesde geplaatste Rus Marat Safin in drie sets, 2-6 -2 7-6 (4).

In de halve finale staat de 21-jarige Australiër tegenover Zwitser Roger Federer (20), die twee games afstond aan de Roemeen Andrei Pavel, 6-1 6-1. Hewitt en Federer stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. Hewitt won er vier. De zege op Safin betekende zijn 15e overwinning op rij. Op Amerikaans hardcourt is hij sedert de US Open 2001 in 22 partijen ongeslagen.

Bij de vrouwen drong Jennifer Capriati door tot de finale. De als eerste geplaatste Amerikaanse had twee uur nodig om zich te ontdoen van Monica Seles, 4-6 6-3 7-6 (4). In de eindstrijd staat ze tegenover Serena Williams, die haar zus Venus met 6-2 6-2 van het hardcourt sloeg. Capriati leidt de onderlinge reeks, 4-3.

Hewitt en Safin vochten een fascinerende marathon van 2 uur en minuten uit. Safin was in de eerste set oppermachtig. Hij stond twee punten af op eigen opslag. Hewitt weigerde zich te laten intimideren en maakte met dezelfde cijfers gelijk. In de derde set leek hij op 4-3 en een break voorsprong op weg naar de overwinning.

De laatste vijf games waren bloedstollend. Beide spelers slaagden er niet in hun opslag te behouden. Hewitt serveerde op 5-4 en 6-5 voor de partij, Safin brak twee keer terug. In de tiebreak kwam Hewitt op 4-1 en 5-2 maar nog gaf Safin zich niet over, 5-4. Na een afzwaaier van Safin maakte de Australiër het duel met een ace uit.