Nico Rosberg heeft zaterdag voor de tweede Grand Prix op rij de pole position gepakt. Giedo van der Garde zette in Spanje zijn beste resultaat tot nu toe neer in de kwalificatie.

Bekijk de beelden van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje

De Duitser Rosberg noteerde bij de kwalificatietraining voor de Grand Prix van Barcelona met 1.20,718 de beste tijd 

Hij eindigde hiermee voor zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Sebastian Vettel, de regerend wereldkampioen en klassementsleider, werd in zijn Red Bull derde.

Rosberg mocht bij de vorige race in april in Bahrein ook al van de eerste startrij vertrekken. Al te euforisch wilde hij zaterdag nog niet zijn.

"Ik had een uitstekende ronde in de eindfase. Maar we moeten wel een beetje voorzichtig blijven, ook op basis van wat we in Bahrein hebben gezien'', sprak Rosberg, die in Bahrein uiteindelijk als negende eindigde, behoedzaam.

Evenals Rosberg liet teambaas Ross Brawn van Mercedes zich gematigd positief uit over de race van zondag. ''Of we kunnen winnen? Dat weet ik niet. Voorlopig gaat het dit seizoen beter in de kwalificatie dan in de wedstrijd. We werken er hard aan om het kwaliteitsverschil in beide racedagen weg te werken.''

Kimi Raikkonen moet in Barcelona vanaf de vierde plaats starten. Hij staat voor de beide Ferrari's van de Spaanse favoriet Fernando Alonso en Felipe Massa.

Van der Garde

Van der Garde zette op het Circuit de Catalunya in Barcelona een mooi resultaat neer met de negentiende plaats. Met 1.24,661 was de Nederlandse coureur duidelijk sneller dan zijn teamgenoot Charles Pic. 

De Fransman werd 22e en laatste in 1.25,070. Bovendien bleef de Caterham-rijder ook de beide Marussia's van Max Chilton en Jules Bianchi voor.

Van der Garde was tot nu toe twee keer 21e en twee keer 22e geweest in de kwalificaties. Voor de GP van Spanje kondigde hij tegen NUsport al aan dat hij met zijn flink aangepaste auto een grote stap vooruit hoopte te maken.