Nicolai Boilesen behoort tot de selectie van Ajax voor de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

De Deense verdediger speelde wegens blessureleed dit seizoen nog geen enkel duel voor de Amsterdammers.

Boilesen, die met verschillende hamstringblessures te kampen had, deed al wel mee bij Jong Ajax.

Ajax stelde vorige week de derde landstitel op rij veilig door een 5-0 overwinning op Willem II.

Ook Stefano Denswil en Tobias Sana behoren tot het keurkorps. Jasper Cillessen staat zondag onder de lat en ook Derk Boerrigter start in de basis. Hij vervangt Viktor Fischer.

Joël Veltman, Lasse Schöne en Mitchell Dijks zijn er niet bij. Veltman miste de oefensessie van vrijdag door knieklachten en Schöne (lichte knieblessure) trainde individueel.

Dijks, evenals Boilesen een linksback, verliet vrijdag geblesseerd de training. Hij heeft liesklachten.

Geen feestwedstrijd

Coach Frank de Boer is niet van plan om er een feestwedstrijd van te maken. "We willen het seizoen op een waardige manier afsluiten en spelen gewoon met een heel sterk elftal. Er zit wel veel minder druk op en dat zorgt misschien voor een leuke wedstrijd."

Ajax kan het seizoen afsluiten met de minst gepasseerde defensie van de eredivisie. "Dat zou hartstikke leuk zijn voor de defensie en de doelman, maar ik wil gewoon een Ajax zien dat left toont en domineert."

Groningen

Robert Maaskant, trainer van FC Groningen, moet het zondag zonder het drietal Nick Bakker, Johan Kappelhof en Luciano doen. Bakker kampt met een knieblessure en Kappelhof is ziek. Doelman Luciano is er niet bij vanwege privé-omstandigheden.

Daarnaast kondigde Maaskant aan dat Género Zeefuik niet in de basis zal starten. ''Hij was te wisselvallig in de afgelopen weken. Zijn kracht ligt in balbezit op de rand van de zestien van de tegenstander'', aldus de coach.

''Zondag verwachten we toch iets verder van de goal van Ajax te staan. Dan zijn spelers als David Texeira en Alex Christovao van grotere waarde.''