Manager Alex Ferguson stopt na dit seizoen als manager van Manchester United. Hij zal toetreden tot de directie van de club.

Dat laat de Engelse club woensdag weten in een verklaring: "De meest succesvolle manager in de historie van het Engelse voetbal zal na het duel met West Bromwich Albion op 19 mei met pensioen gaan."

Volgens Sky Sports maakt United binnen nu en 48 uur bekend wie Ferguson zal opvolgen.

Dinsdagavond begonnen de speculaties over een vertrek van Ferguson. De 71-jarige Schot moet na dit seizoen een operatie aan zijn heup ondergaan. Hij heeft altijd gezegd bij United te willen blijven zolang zijn gezondheid het toelaat.

Ferguson is sinds 1986 in dienst bij United. Hij won onder meer dertien keer de landstitel en twee keer de Champions League bij 'The Red Devils'.

In totaal loodste de Schot de club uit Manchester naar liefst 38 hoofdprijzen. De laatste titel is het Engelse kampioenschap, dat vorige maand werd heroverd op Manchester City. Met drie goals speelde Robin van Persie een belangrijke rol in de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa.

Vijftienhonderd duels

De manager kondigde al eens aan na het seizoen 2001/2002 te vertrekken. Na enkele maanden kwam Ferguson toen op deze beslissing terug.

Op 8 november 1986 tegen Oxford zat Ferguson voor het eerst op de bank bij 'The Red Devils'. Tijdens de laatste speelronde van dit seizoen tegen West Bromwich Albion zal hij United voor de vijftienhonderdste keer leiden.

Toen de Schot ruim 9.600 dagen geleden in dienst trad bij United, waren zeventien van de huidige spelers in de selectie van de club nog niet eens geboren.

Ferguson was eerder manager van onder meer St. Mirren en Aberdeen. Hij zal naast zijn rol in de directie bij United ook een ambassadeursfunctie gaan bekleden.