Frank de Boer was zondagmiddag na het veiligstellen van de 32ste landstitel trots op zijn selectie. "Wat onze grootste kracht is?", liet de Ajax-trainer voor de camera van Eredivisie Live weten. "Wij zijn een eenheid. Iedereen wil voor deze club winnen."

"Daarnaast is iedereen ook scherp op elkaar geweest. Bijvoorbeeld na uitlatingen in de media. Dan zetten de spelers zelf elkaar op hun nummer. Dat hoefde niet alleen vanuit de technische staf te komen."

De Boer toonde zich na het uitreiken van de schaal vrijwel meteen ook kritisch op zijn spelers en op zichzelf. "We hadden het al in de eerste helft moeten afmaken. We hebben zeker drie honderd procent kansen laten liggen."

"We hadden onszelf en het publiek moeten belonen. Met een beetje geluk hadden we vandaag de dubbele cijfers gehaald, maar uiteindelijk is 5-0 ook een mooie uitslag voor een kampioenswedstrijd."

Bijtekenen

Volgens De Boer toonde zijn ploeg door het hele seizoen heen slordigheden. "Maar iedereen heeft punten gemorst, wij hebben de minste punten gemorst. Wij waren het meest constant en ik denk dat wij uiteindelijk ook het beste voetbal hebben laten zien."

Met zijn derde landstitel voegt De Boer zich als trainer in het rijtje met Rinus Michels en Louis van Gaal als meest succesvolle Ajax-coach in de eredivisie ooit. "Dat is een heel mooi rijtje. Ja, natuurlijk ben ik daar gevoelig voor. Ik kan alleen maar trots zijn dat ik met zulke mensen genoemd wordt."

De trainer sloot af met goed nieuws voor de Ajax-aanhang. "Ja, ik ga bijtekenen bij de club. Voor hoe lang? Daar moeten we nog naar kijken."