Brian Mariano keert terug op de atletiekbaan. De sprinter doet zaterdag 11 mei mee aan de 31e editie van de Ter Specke Bokaal, die wordt gehouden in Lisse.

''Brian is fit en alweer volop in training'', zo bevestigde zijn manager Caroline Feith. ''We gaan kijken hoe het gaat in de wedstrijd.''

Mariano kwam eind vorig jaar in opspraak, toen in zijn koffer waarmee hij van Curaçao naar Amsterdam wilde vliegen, cocaïne werd aangetroffen. Inmiddels is de sprinter daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Mariano heeft altijd gezegd niet te weten hoe de drugs in zijn koffer zijn terechtgekomen.

In 2012 maakte Mariano deel uit van de nationale estafetteploeg die op de Europese titelstrijd goud veroverde op de 4x100 meter. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van Londen, waar Oranje op dat onderdeel de finale haalde en zesde werd. Verder is hij meervoudig nationaal kampioen op de 60 meter indoor.

Er starten in Lisse meer bekende atleten. Bijvoorbeeld Europees indoorkampioen meerkamp Eelco Sintnicolaas op de 110 meter horden en het discuswerpen. Hij ontmoet daardoor onder anderen hordespecialist Gregory Sedoc en discuswerper Erik Cadée.