Cristiano Ronaldo slaat de stadsderby van Real Madrid tegen Atlético Madrid zaterdagavond over. De Portugese aanvaller heeft wat last van zijn spieren en verliet daarom vrijdag voortijdig het trainingsveld.

Trainer José Mourinho wil geen risico nemen met zijn vedette, met het oog op de return in de halve finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

De 'Koninklijke' staat dinsdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu voor de zware taak om een achterstand van 4-1 weg te werken. ''We gaan ervan uit dat Cristiano dan weer kan spelen'', zei assistent-trainer Aiktor Karanka.

FC Barcelona kan zaterdag al kampioen worden als Real verliest in het Estadio Vicente Caldéron van Atlético Madrid. De Catalanen moeten dan zelf ook winnen op bezoek bij Athletic Bilbao.

Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft Barça dertien punten voorsprong op de ploeg van Mourinho. Atlético Madrid staat derde op zestien punten. 

Behalve Ronaldo, goed voor 31 doelpunten in de Primera Division, ontbreken ook Alvaro Arbeloa en Marcelo in de selectie van titelverdediger Real Madrid.