Liverpool heeft besloten om geen beroep aan te tekenen tegen de schorsing van tien duels voor het bijten van verdediger Branislav Ivanovic van Chelsea.

Bekijk het bijtincident

De beslissing van Liverpool komt enigszins als een verrassing. 

Manager Brendan Rodgers liet donderdagavond nog weten dat enkele publieke figuren, onder wie zelfs premier David Cameron, een onaanvaardbaar hoge druk hebben uitgeoefend op de onafhankelijke commissie die de straf bepaalde.

De voormalig Ajacied werd vorig seizoen al acht duels uitgesloten vanwege racistische uitlatingen jegens Patrice Evra van Manchester United.

Op een statement op zijn eigen Twitter-account betuigde de oud-Ajacied vrijdag nogmaals spijt. ''Ik hoop dat iedereen mij kan vergeven.''

Zwaar

Hij erkende dat de straf bijzonder zwaar is. ''Zeker als je het vergelijkt met straffen voor overtredingen waarbij spelers ernstig geblesseerd zijn geraakt. Ik heb echter uiteindelijk besloten niet in beroep te gaan omdat ik weet dat mijn actie onacceptabel was en ik wil niet de verkeerde indruk wekken door in beroep te gaan.''

De beelden van de bijtende Suarez, die als Ajacied al eens PSV'er Otman Bakkal beet en toen zeven duels geschorst werd, gingen de hele wereld over.

Suarez mist de laatste vier competitiewedstrijden tegen Newcastle United, Everton, Fulham en Queens Park Rangers en de start van het nieuwe seizoen. Liverpool is met een zevende plaats nog volop in de race om Europees voetbal.