LOS ANGELES - André Agassi zal voor het eerst sinds 1997 niet deelnemen aan Wimbledon. De Amerikaan heeft last van een slepende heupblessure. Hij verwacht zijn rentree te maken in het toernooi van Los Angeles dat op 12 juli begint. Dat heeft zijn management dinsdag in Los Angeles bekendgemaakt.

Agassi (34) won zijn eerste grandslam in 1992 op Wimbledon. Hij verloor in 1999 in de finale van Sampras en drong er drie keer tot de laatste vier. Vorig jaar werd hij in de vierde ronde in vijf sets uitgeschakeld door Philippoussis.

Wildcard

Vorige week deed hij op een wildcard mee aan het grastoernooi van Queen's waar hij in de eerste ronde verloor van de Rus Andrejev. Het was de derde opeenvolgende keer dat hij in de eerste ronde verloor.

Agassi is de vijfde speler van naam die Wimbledon dit jaar niet aandoet. De Braziliaan Kuerten en Argentijn Gaudio, winnaar van Roland Garros, gingen hem voor.

Virus

Bij de vrouwen ontbreken Justine Henin en Kim Clijsters. Henin heeft last van een virus dat veel weg heeft van de ziekte van Pfeiffer. Clijsters onderging zondag een operatie aan de rechterpols.