ROSMALEN - Net als vorig heeft zich bij het Ordina Open in Rosmalen een drama Krajicek afgespeeld. Michaëlla, de zus van oud-Wimbledonkampioen Richard, moest maandag tijdens de partij tegen de Luxemburgse Claudine Schaul opgegeven bij de stand 4-6 1-3 -30.

De 15-jarige speelster wilde een bal opgooien voor een opslag toen zij plotseling in elkaar zakte. Michaëlla Krajicek bleef minutenlang op de grasbaan liggen en kreeg eerste hulp. Een kwartier eerder was zij al enige tijd van de baan weggeweest voor een medische time-out.

Michaëlla Krajicek staakte de strijd met ernstige maagklachten. Zij had heftige menstruatiepijnen. Zij werd door de medische dienst van het tennistoernooi voor onderzoek naar het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch gebracht, uit voorzorg van een maagbloeding. Toernooiarts Babette Pluim zei dat sporters die veel pijnstillers slikken risico's van maagbloedingen lopen.

Onverwacht

Pluim kon uren na afloop meedelen dat het veel beter ging met 'de kleine Krajicek'. De flauwte van de jonge speelster kwam onverwacht. Volgens de tennisdokter was het gekomen door een combinatie van pijn, emotie en hitte. Met de opgave tegen Schaul eindigde haar tweede WTA-wedstrijd in een teleurstelling. Vorig jaar was zij in hetzelfde toernooi weggetikt door de Slowaakse Ludmilla Cervanova.

Krajicek komt mogelijk nog een keer in actie in Rosmalen. Zij is ingedeeld met de Amerikaanse Carly Gullickson. Voor het dubbel had zij zich maandagavond niet teruggetrokken.

Vorig jaar speelde haar oudere broer Richard Krajicek in hetzelfde toernooi zijn laatste officiële wedstrijd. Hij verloor in de eerste ronde van het Nederlandse grastoernooi zwaar van de Fransman Olivier Mutis en deelde twee dagen later mee dat zijn loopbaan was beëindigd.