LONDEN - De Britse kranten en boulevardbladen, vaak meedogenloos in hun berichtgeving, waren maandag opvallend mild voor David Beckham en co. De gedrukte media toonden begrip voor het Engelse verdriet na de bizarre nederlaag zondag in Lissabon tegen titelhouder Frankrijk (1-2). Engeland verloor door twee treffers van sterspeler Zidane in blessuretijd.

Vrijwel alle kranten brachten foto's van een ontgoochelde aanvoerder Beckham. Zijn gemiste strafschop een kwartier voor tijd was volgens de Britse pers het breekpunt in de wedstrijd. The Daily Mail koos op de voorpagina voor een grote foto van een huilende Romeo, het zoontje van Beckham. Het ventje, gehuld in het shirt van zijn vader, wordt getroost door zijn moeder Victoria. De krant noemde Zidane de 'Ware Meester'.

Daily Mirror

Ook The Daily Mirror bracht de kleine Beckham huilend in beeld. "Gebroken Leeuwenharten", luidde de kop. The Sun sprak de Engelse spelers bemoedigend toe. "Jullie hebben de Fransen de schrik van hun leven bezorgd. Er komen nu twee minder zware wedstrijden aan. Wanhoop dus niet. Blijf trots op jezelf."

The Daily Telegraph vond dat Engeland was bestolen. "Hoe wreed, hoe onverdiend, hoe pijnlijk. Met twee verbazingwekkende doelpunten verpestte Zidane onze Dag van Glorie."

The Times

The Times vreesde voor het verdere verloop van het EK. "Deze nederlaag kan Engeland in Portugal lang achtervolgen. Het kan de hele EK-campagne verzieken. De spelers moeten deze ontgoocheling snel van zich afzetten."

Incroyable!

De Franse kranten kwamen superlatieven te kort om de triomf van Zidane en co onder woorden te brengen. "Het is ongelooflijk", jubelde l'Equipe. Aujourd'hui/Le Parisien koos voor dezelfde betiteling: 'Incroyable!'

Zidane

Zidane werd door de Franse pers tot heilige uitgeroepen. "Hij heeft Frankrijk in de Zevende Hemel gebracht". En: "Moge God Zidane redden!"

Ook doelman Barthez, die de strafschop van Beckham fraai keerde, werd bedolven onder de complimenten. "Hij heeft een wonder verricht. Met Zidane is hij onsterfelijk geworden."