Feyenoord heeft zondag dure punten laten liggen in de strijd om de titel. Op bezoek bij RKC Waalwijk kwamen de Rotterdammers niet verder dan 1-1.

In de wetenschap dat concurrent Vitesse de avond ervoor bij Roda JC dure punten had verspeeld (3-3), begon Feyenoord nog wel met goede bedoelingen aan het duel.

Al in de tweede minuut dwong Graziano Pellè doelman Jeroen Zoet met een achterwaarts kopballetje tot een moeizame redding. In de beginfase nam ook John Goossens het RKC-doel onder vuur. De 24-jarige nieuwkomer maakte bij Feyenoord zijn eredivisiedebuut in het basisteam, na het mislukte optreden van Harmeet Singh vorige week thuis tegen VVV.

Mede dankzij knullig werk van linksback Ard van Peppen kwam Feyenoord in de dertiende minuut op voorsprong. De aanvoerder van RKC verzuimde eerst de bal afdoende op te ruimen waarna hij de veel snellere Ruben Schaken neerlegde.

Pellè toonde ook vanaf elf meter zijn scorend vermogen: 1-0. Het was de eerste strafschop die de Italiaanse aanvalsleider namens Feyenoord in de eredivisie voor zijn rekening mocht nemen.

De Rotterdammers verzuimden het kwaliteitsarme RKC nog voor de rust meteen volledig uit te schakelen. Het tempo ging omlaag en de slordigheid in de passing nam toe. Daardoor bleef de machteloze thuisploeg verdere averij bespaard.

Strijdlust

Na de pauze toonde de ploeg van Erwin Koeman veel meer strijdlust en aanvalsdrang, ook door het inbrengen van clubtopscorer Teddy Chevalier voor Nourdin Boukhari.

In de 55e minuut maakte Sander Duits gebruik van de opvallende passiviteit bij Feyenoord. Hij mocht ongehinderd opstomen en doeltreffend uithalen: 1-1.

De woedende Ronald Koeman trachtte met Lex Immers, terug na een enkelblessure, voor de tegenvallende Goossens in het laatste half uur de opgelopen schade nog te repareren.

Aanvoerder Stefan de Vrij was in het Rotterdamse wanhoopsoffensief met een kopbal (net naast) het dichtst bij 1-2. Maar meer dan één punt verdiende het krachteloze Feyenoord in Waalwijk niet.