De Amerikaanse golfer Brandt Snedeker en Angel Cabrera uit Argentinië hebben de leiding na de derde ronde van de Masters in Augusta.

Bekijk de samenvatting van de derde ronde van de Masters

Beiden kwamen zaterdag (plaatselijke tijd) uit op een ronde van 69, drie slagen onder par. Hun totaal is nu 209.

Snedeker ligt daarmee op schema voor zijn eerste majortitel. Cabrera heeft er al twee. De 44-jarige Argentijn was in 2009 al een keer de in Augusta. De leiders staan met nog  ronde te gaan één slag voor op de Australier Adam Scott.

Snedeker won al vroeg in het seizoen, maar was vervolgens lang uit de roulatie met een ribblessure. "Ik ben nog niet helemaal op het niveau waar ik wil zijn, maar het komt in de buurt", lachte hij na zijn ronde. "En ik ben fris, dat is ook belangrijk." Zijn plannen voor morgen zijn duidelijk: "Ik wil hier winnen. Als dat niet lukt, ben ik teleurgesteld."

De leiders na de eerste en tweede dag, de Australiërs Marc Leishman en Jason Day, staan gedeeld vierde met min vijf. Matt Kuchar volgt een slag daarachter op de zesde plaats.

Tiger Woods

Tiger Woods staat voorlopig op 213 slagen en is daarmee nog niet kansloos. Hij leverde een scorekaart van 70 in.

De Amerikaanse favoriet kreeg voor de derde ronde twee strafslagen opgelegd. De viervoudig winnaar kreeg die straf voor zijn fout op de vijftiende hole in de tweede ronde op vrijdag. Woods overtrad daar de regels door een strafbal niet vanaf de juiste plaats te slaan.

De 14-jarige Chinees Guan Tianlang staat 59e. De jongste deelnemer ooit liep een ronde van 77 (+5).

Bekijk de beelden van het incident met Woods