FC Twente heeft zaterdagavond gewonnen bij ADO Den Haag. Vooral door toedoen van Dmitry Bulykin werd het 3-1 voor de Enschedese club.

De invaller, oud-speler van ADO, maakte in de slotfase met twee treffers het verschil. De thuisclub speelde in die fase met een man minder, na de rode kaart van Danny Holla.

Het grootste deel van de eerste helft had FC Twente een overwicht. ADO had moeite met de vele positiewisselingen van Nacer Chadli, Dusan Tadic en Luc Castaignos voorin.

Op het middenveld corrigeerde Wout Brama en verdeelde de jonge Chileen Felipe Gutiérrez het spel. Voor Leroy Fer was daar een offensieve rol weggelegd.

Echte kansen lieten echter op zich wachten. Na ongeveer een kwartier schoot Chadli een vrije bal over het doel van Gino Coutinho. Daarna was er een aardige mogelijkheid voor de thuisclub. Holla liftte de bal fraai over de met een gebroken pink spelende keeper Nikolai Michailov, maar zag zijn inzet bovenop de lat eindigen.

Douglas

In de 24e minuut kwam FC Twente op voorsprong, door Douglas: 0-1. De verdediger deed dat via de kluts én de paal. Onverwacht kwam ADO enkele minuten voor de rust op gelijke hoogte. Brama en Gutiérrez kregen de bal niet weg, waardoor de druk op het doel van Michailov aanhield. Daardoor kon Mike van Duinen voor 1-1 zorgen.

Na een uur volgde echter een forse tegenvaller voor ADO. Holla maakte een overtreding op Brama en kreeg zijn tweede gele kaart. Dat betekende dat de thuisclub verder moest zonder zijn aanvoerder. Vervolgens werd ook nog eens coach Maurice Steijn naar de tribune gestuurd.

Bulykin

FC Twente begon vervolgens aan een offensief. Kansen kwamen er voor Tadic, die twee keer over schoot. Een knal van Gutiérrez ging net naast. Vervolgens zorgde invaller Bulykin alsnog voor de Enschedese winst.

De Russische oud-topscorer van ADO scoorde twee keer. Eerst op aangeven van Chadli, vervolgens in de rebound na een poging van Tadic.

Lees alles over de eredivisie op NUsport