Lakers zes tot negen maanden zonder Bryant

Waar iedereen bij Los Angeles Lakers al voor vreesde, is zaterdag bevestigd bij een MRI-scan. Kobe Bryant heeft vrijdagavond in de gewonnen wedstrijd tegen Golden State Warriors (118-116) de achillespees in zijn linkerbeen gescheurd.

De 34-jarige Bryant ging zaterdag al onder het mes en heeft zes  tot negen maanden nodig om te revalideren. Bryant hoopt bij de start van het nieuwe seizoen weer te kunnen aansluiten bij de Lakers.

Vijfvoudig NBA-kampioen Bryant raakte geblesseerd toen hij, met nog iets meer dan drie minuten op de klok, een actie inzette. De vedette van de Lakers greep direct naar zijn achillespees. Op één been slaagde hij er nog in twee vrije worpen te benutten, waarna hij richting de kleedkamer strompelde.

De zware kwetsuur van Bryant overschaduwde de derde zege op rij van de Lakers, die daardoor wel op weg lijken naar een plek in de play-offs. Dat mag in een heel wisselvallig seizoen nog worden gezien als een troostprijsje voor het sterrenteam.

Beter en sterker

Ze zullen het in die play-offs dan echter wel moeten stellen zonder hun topscorer, blikvanger en leider. "Dit is met afstand het meest teleurstellende moment van mijn carrière'', zei Bryant, die de suggestie dat zijn carrière misschien wel voorbij is hard weglachte.

"Maak je nou een grapje? Er zijn al heel wat sporters die zo'n blessure hebben gehad en beter en sterker terugkeren. Ik kan dat ook.''

NUwerk

Tip de redactie