Vitesse geeft ruime voorsprong uit handen bij Roda

Vitesse heeft zaterdag een zeker lijkende overwinning op Roda JC uit handen gegeven.  De Arnhemmers kwamen 3-0 voor, maar het werd 3-3

De Arnhemmers, waar Theo Janssen en Patrick van Aanholt in het elftal waren teruggekeerd, speelden slap en creëerden voor rust maar twee kansen. Die waren echter ook allebei raak.

Nadat Donald namens Roda de paal had geraakt, stond Vitesse-aanvaller Mike Havenaar wel twee keer succesvol aan het eind van een aanval. Eerst kopte de lange Japanner in de 26e minuut een voorzet van Renato Ibarra binnen en 10 minuten later rondde hij een steekpass van Wilfried Bony doeltreffend af: 0-2.

Nadat Bony tien minuten na rust met zijn dertigste doelpunt van het seizoen de 0-3 had binnen gekopt, leek het duel gespeeld. Het tegen degradatie strijdende Roda gaf echter niet op en kwam al snel terug tot 1-3. Sanharib Malki benutte een strafschop, toegekend na hands van Jan-Arie van der Heijden.

Nog geen tien minuten later waren de Limburgers zelfs helemaal terug in de wedstrijd. Frank Demouge gleed een voorzet van invaller Guus Hupperts achter Piet Velthuizen en bracht zijn ploeg terug tot 2-3.

Roda-trainer Ruud Brood bracht met Mikolaj Lebedynski zelfs nog een extra spits. De Pool blesseerde bij één van zijn eerste acties direct Velthuizen, die plaats moest maken voor Eloy Room.

De reservedoelman leek Roda zelfs de 3-3 te bezorgen, door een inzet van Malki achter de doellijn te werken. De treffer van de Syriër werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Demouge raakte vlak daarna nog de paal, waarna Donald met een rake kopbal, diep in blessuretijd, alsnog een punt veiligstelde voor de nummer zestien van de eredivisie.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie