Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Giedo van der Garde

'Dit is niet waar we willen zijn'

Giedo van der Garde klokte zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China de 22e en langzaamste tijd. Daar baalde de Caterham-coureur behoorlijk van.
Door NUsport/ANP

Van der Garde zette een tijd neer van 1.39,660 en was daarmee net iets langzamer dan zijn teamgenoot Charles Pic. Volgens de Nederlander is er nog veel werk aan de winkel.

 ''Het was een zware sessie'', twitterde Van der Garde na afloop. ''Dit is niet waar we willen zijn. Maar morgen is een ander verhaal, we zullen heel hard blijven werken.''

''Het is niet leuk om laatste te zijn in de kwalificatie'', aldus Van der Garde. ''Ik maakte tijdens mijn tweede run ook nog een foutje in de tweede bocht. Ik ging iets te hard in die bocht en verloor daar ongeveer vier tienden. Zonder dat foutje had ik wel iets verder naar voren gestaan."

Van der Garde schuift toch nog een plek op in de startrij, omdat de Australiër Mark Webber werd teruggezet naar de laatste plaats. Hij had tijdens de kwalificatie problemen met de benzine. Er bleek niet voldoende in de tank van zijn Red Bull te zitten. Hij heeft hiermee de regels overtreden.


Lees meer over:

Formule 1giedo van der gardeGP China

Aanbevolen artikelen