Robin Haase is er vrijdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het tennistoernooi in Casablanca.

De als derde geplaatste Martin Klizan was in twee sets te sterk voor de Nederlander: 7-5, 6-1.

Haase ging vol vertrouwen de wedstrijd in. Twee eerdere ontmoetingen met Klizan had hij immers gewonnen. Aanvankelijk was er ook weinig reden tot bezorgdheid voor de mondiale nummer 53.

De eerste elf games verliepen 'op serve', waarbij de enige breekkans voor Haase was. Bij 5-6 sloeg de Slowaak op zijn eerste breakpoint wel direct toe, waardoor hij op voorsprong kwam.

De beste tennisser van Nederland was duidelijk van slag, want binnen een mum van tijd keek hij in het tweede bedrijf tegen een 0-3 achterstand aan. Die schade wist Haase niet meer te repareren.

Kevin Anderson

Haase had op het Marokkaanse gravel eerder in drie sets gewonnen van de Spanjaard Roberto Bautista Agut en de Fransman Kenny De Schepper.

Klizan komt nu uit tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (2) die met twee maal 6-4 Grega Zemlja (8) uit Slovenië versloeg.

De andere halve finale gaat tussen de als eerste geplaatste Stanislas Wawrinka en Tommy Robredo. De Zwitser had geen moeite met de Spanjaard Guillermo Garcia-López (6-1, 6-2), terwijl Robredo in drie sets de maat nam van de Fransman Benoît Paire (4): 7-6, 2-6 en 6-0.