Massa noteert snelste tijd in vrije training China

Felipe Massa heeft de snelste tijd genoteerd bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van China. De Braziliaanse coureur van Ferrari voltooide zijn snelste van de 32 rondes in 1.35,340, waarmee hij een tiende sneller was dan Kimi Raïkkonen. 

Bekijk de beelden

Fernando Alonso (1.35,755) voltooide zijn rit in een derde tijd. Nico Rosberg, die eerder op de dag bij de eerste vrije training nog domineerde, bleef steken op de vierde plaats: 1.35,819.

Massa was te spreken over zijn sessie, waarbij verschillende banden werden uitgeprobeerd. ''Met de zachte banden verbeterde de auto enorm. Het was indrukwekkend, het leek of ik in twee verschillende auto's reed. Ik denk dat het met onze snelheid wel goed zit'', stelde de Braziliaan.

Mark Webber werd vijfde, voor Jenson Butten en Lewis Hamilton. Wereldkampioen Sebastian Vettel moest het in de tweede sessie doen met een tiende tijd.

''Het was een lastige dag voor ons'', gaf Vettel toe. ''Maar het is geen ramp. Er zijn twee, drie dingen waar we aan moeten werken en dan moet het morgen allemaal een stuk beter gaan.''

Van der Garde

Giedo van der Garde deed het beter dan in de eerste vrije training. De Nederlander klokte de twintigste tijd: 1.39,271. Charles Pic en Max Chilton eindigden nog achter Van der Garde.

De Caterham-coureur bleef in de eerste omloop alleen zijn teammaat Ma Qing Hua (ruim) voor: 1.42,083 om 1.43,545. 

Van der Garde was tevreden. ''Beide sessies waren oké voor mij, al hebben we ons door wat technische problemen wel wat moeten inhouden. We weten dat dit ook geen makkelijk weekeinde voor ons wordt. Maar we zullen zeker blijven strijden. Zo'n prestatie als in Maleisië kunnen we ook zeker herhalen.'' Van der Garde eindigde toen als vijftiende.

Eerste vrije training

De eerste sessie werd gedomineerd door Mercedes. Nico Rosberg klokte de snelste tijd: 1.36,717. Zijn teammaat Lewis Hamilton moest bijna een halve seconde toegeven.

Mark Webber en Sebastian Vettel van Red Bull Racing legden beslag op de respectievelijk derde en vierde plaats, beiden op gepaste afstand van Rosberg.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie