Christijn Groeneveld (28) heeft een contract getekend bij de TVM schaatsploeg. Dat maakte de formatie vrijdag bekend. De regerend Nederlands kampioen op natuurijs maakt de overstap van het BAM team.

Afgelopen seizoen was Groeneveld zeer succesvol in de marathoncompetitie.

Hij won onder meer de KPN Marathon Cup. Hij wil zich nu echter meer gaan toeleggen op de langebaan. Hij deed afgelopen seizoen al mee aan de NK afstanden en het onderdeel massastart.

''Ik zie mijn contract bij de TVM schaatsploeg als een mooie kans om in de keuken van een topploeg te kijken en verder te investeren in mijzelf en mijn schaatstoekomst'', aldus Groeneveld.

"In het marathonschaatsen heb ik met de BAM ploeg de afgelopen seizoenen mooie prijzen gewonnen. Daar ben ik ze dankbaar voor. Maar ik ben nieuwsgierig hoever ik mij middels een langebaanprogramma, ook in de marathon, nog verder kan ontwikkelen. De Elfstedentocht blijft mijn ultieme droom."

Kramer

Na het vertrek van Jan Blokhuijsen wordt Groeneveld samen met Koen Verweij trainingspartner van Sven Kramer.

Coach Gerard Kemkers is blij met de komst van Groeneveld. ''Christijn is ambitieus en kijkt nadrukkelijk ook naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Daarnaast is hij een versterking voor het trainingscollectief."

Groenevelds ploeggenoot Ingmar Berga heeft bijgetekend bij BAM. Robert Bovenhuis verlaat het team, net als Ted-Jan Bloemen. Bob de Jong, Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga en Bob de Vries waren al vastgelegd.