Chelsea heeft zich donderdagavond ondanks een 3-2 nederlaag bij Roebin Kazan geplaatst voor de halve finales van de Europa League. De Engelsen hadden de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen.

Echt spannend werd het niet in Rusland, want Chelsea nam tot twee keer toe een voorsprong. 

Na de 3-2 een kwartier voor tijd van de thuisploeg, moest Roebin nog altijd twee keer scoren om de volgende ronde te bereiken. Dat zat er geen moment in.

Bij Chelsea maakte de Nederlander Nathan Aké zijn Europese debuut als basisspeler. Hij profiteerde van de afwezigheid van Ashley Cole (blessure) en de zieke Ryan Bertrand.

De achttienjarige verdediger bleef aardig overeind, al liet hij zich bij de 2-2 van Gökdeniz Karadeniz in de lucht kloppen door de doelpuntmaker.

Torres

Aké, die Fernando Torres en Victor Moses zag scoren voor zijn ploeg, maakte de negentig minuten vol.

Chelsea nam via Torres al na vier minuten een voorsprong. De gelijkmaker van Ivan Marcano, kort na rust, werd enkele minuten later door Moses weer teniet gedaan.

Toen Bebars Natcho een makkelijk gegeven strafschop benutte namens de thuisploeg, kreeg Roebin nog even hoop. Chelsea, dat vorig jaar de Champions League won, gaf echter weinig kansen meer weg in de slotfase.