Argos-Shimano zal met niet meer dan drie Nederlanders starten in de Ronde van Italië. Dat blijkt uit de voorselectie die donderdag bekend werd gemaakt. Daarin staan Koen de Kort, Tom Stamsnijder en Albert Timmer.

De Nederlandse ploeg debuteert in de Giro, die van 4 tot en met 26 mei wordt verreden.

''We hebben een aantal opties. De voorselectie telt enkele jonge renners van wie we denken dat ze klaar zijn om in een grote rittenkoers als de Giro te starten'', liet teambaas Iwan Spekenbrink weten. 

Dat De Kort zal starten staat al vast, zo vertelde hij enkele weken geleden aan NUsport. Daartoe besloot hij nadat zijn voorseizoen in de war werd geschopt door een sleutelbeenbreuk.

''Ik heb vorig jaar met de Vuelta en de Tour bewezen dat ik twee grote rondes aankan. Daarom verschijn ik nu ook aan de start van de Giro'', zei De Kort.

Degenkolb

Van de dertien geselecteerde renners worden er uiteindelijk negen uitgekozen.

Behalve de drie Nederlanders komen verder de Belg Bert de Backer, de Fransen Mathieu Sprick en Thomas Damuseau, de Duitsers John Degenkolb en Patrick Gretsch, de Chinees Cheng Ji, de Zweed Tobias Ludvigsson, de Sloveen Luka Mezgec, de Amerikaan Tom Peterson en de Oostenrijker Georg Preidler in aanmerking voor deelname.