FC Barcelona is woensdag met de schrik vrijgekomen tegen Paris Saint-Germain. De Spanjaarden kwamen met een 1-1 gelijkspel in eigen huis goed weg. En dat was genoeg na de 2-2 in Parijs.

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona-PSG

Naast Barcelona plaatsten ook Real Madrid, Borussia Dortmund en Bayern München zich voor de laatste vier van de Champions League.

Barcelona begon gehavend aan het duel met de huidige koploper van Frankrijk. Lionel Messi was niet fit genoeg om te starten. De Argentijnse aanvaller liep in de heenwedstrijd een spierblessure op.

Zonder Messi oogde het spel van Barcelona stroef. David Villa en Cesc Fabregas kwamen er voorin eigenlijk niet aan te pas.

De beste kansen waren dan ook voor PSG. Ezequiel Lavezzi en Lucas kregen in de eerste helft al goede mogelijkheden om de score te openen. Beide keren lag Victor Valdés in de weg.

Vlak na rust was het alsnog raak. Zlatan Ibrahimovic stuurde Javier Pastore weg, die met links Valdes passeerde. Diezelfde Pastore kreeg ook een grote kans op de 0-2.

Na een uur spelen bracht Tito Vilanova dan toch Messi. De druk op het doel van de Fransen nam steeds meer toe. Twintig minuten voor tijd schoot Pedro Rodriguez snoeihard de gelijkmaker binnen na goed voorbereidend werk van Messi en Villa.

Het verzet van PSG leek daarmee gebroken. Valdés werd niet meer in de problemen gebracht, waardoor Barcelona in de koker voor de halve finales verdwijnt.

Lees alles over de Champions League op NUsport