Ondanks dat het Blanco Pro Cycling Team geen ideale voorbereiding kende, is de ploeg optimistisch in aanloop naar de Amstel Gold Race.

De Nederlandse wielerploeg hoopt dat Bauke Mollema voor een succesje gaat zorgen. Mollema heeft echter al een paar weken niet gekoerst.

"Ik weet dus niet precies waar ik sta, maar ik voelde me in die periode daarvoor wel heel sterk. Bovendien heb ik de afgelopen dagen goed kunnen trainen", aldus Mollema.

Ploegleider Frans Maassen heeft alle vertrouwen in een goede klassering. "In de Ronde van het Baskenland zou Bauke met het oog op de Ardennen-klassiekers uitgespeeld worden als kopman, maar hij is niet gestart, omdat hij niet fit was. Hij heeft de hele week ziek op bed gelegen."

Vanmarcke

"Dat is niet wat je wil, maar goed, Sep Vanmarcke kende in aanloop naar Parijs-Roubaix ook geen ideale voorbereiding. Zijn tweede plaats is echter een boost voor de hele ploeg."

Mollema beaamt dat. "De prestatie van Sep sterkt mij ook. Stiekem kijk ik al naar Luik-Bastenaken-Luik, die wedstrijd ligt mij nog iets beter, maar ook in de 'Amstel' heb ik vertrouwen in een goed resultaat."

Blanco heeft met Tom-Jelte Slagter nog een troef achter de hand. "Het parcours ligt me. Het is enigszins vergelijkbaar met de etappe in Australië die ik won. Alleen is het honderd kilometer langer en is er een ander deelnemersveld", zegt de winnaar van de Tour Down under.

"Ik zal op mijn gevoel afgaan. Als ik denk een rol te kunnen spelen in de finale ga ik daarvoor. Zo niet, dan zal ik de ploeg op een andere manier van dienst proberen te zijn. Meeglippen in een kopgroep of Bauke ondersteunen."