Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Malaga

Malaga dient protest in tegen arbiter

Malaga is voornemens een officieel protest in te dienen tegen scheidsrechter Craig Thomson. De Spaanse club houdt de Schotse arbiter verantwoordelijk voor de uitschakeling door Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League.
Door NUsport

Volgens algemeen directeur Vicente Casado van Malaga stond Felipe Santana duidelijk buitenspel bij de beslissende 3-2, diep in blessuretijd.

"We zijn verbolgen, we zijn het slachtoffer van onrecht", foetert Casado in Marca. "Het is een schande dat het niveau van de scheidsrechter niet correspondeert met dat van de ploegen. De spelers en fans hadden een betere leidsman verdiend."

"Onze klacht is alleen gericht tegen de scheidsrechter, niet tegen de UEFA. De Champions League is een elitecompetitie en de mensen die erin actief zijn, moeten ook tot de top behoren."

Joaquin

Aanvaller Joaquin van Malaga haalde juist wel uit naar de Europese voetbalunie. "We verdenken voorzitter Michel Platini en iedereen bij de UEFA ervan dat hij ons uit het toernooi wilde hebben. Het is veel makkelijker om zoiets te doen bij een kleine club dan bij Real Madrid."

Trainer Manuel Pellegrini uitte vlak na de wedstrijd ook kritiek op de arbitrage. "Dortmund had twee rode kaarten moeten hebben: voor de handsbal van Sven Bender en de elleboogstoot van Marcel Schmelzer. Bij het laatste doelpunt was er twee keer sprake van buitenspel." Overigens riekte de 1-2 van Malaga ook naar buitenspel.

Racisme

De steenrijke Malaga-eigenaar Abdullah Al Thani ging dinsdagavond nog het meest ver in zijn commentaar. ''Dit heeft niets met voetbal te maken, dit is racisme'', twitterde hij.

De UEFA stelt een onderzoek in naar aanleiding van de uitspraken van Al Thani.


Lees alles over de Champions League op NUsport


Lees meer over:

malaga

Aanbevolen artikelen